Nirvana Sosyal

Anasayfa Künye Danışmanlar Arşiv SonEklenenler Sosyal Bilimler Bilimsel Makaleler Sosyoloji Fikir Yazıları Psikoloji-Sosyal Psikoloji Antropoloji Tarih Ekonomi Eğitim Bilimleri Hukuk Siyaset Bilim Coğrafya İlahiyat-Teoloji Psikolojik Danışma ve Rehberlik Felsefe-Mantık Ontoloji Epistemoloji Etik Estetik Dil Felsefesi Din Felsefesi Bilim Felsefesi Eğitim Felsefesi Yaşam Bilimleri Biyoloji Sağlık Bilimleri Fütüroloji Edebiyat Sinema Müzik Kitap Tanıtımı Haberler Duyurular Klinik Psikoloji İletişim
YENİ BAŞLAYANLARA

YENİ BAŞLAYANLARA

Sosyal Bilimler 01 Eylül 2025 15:39 - Okunma sayısı: 388

Yenilikler insanı heyecanlandırır, kaygı verir, "ne olacak acaba" dedirtir. Sanki herkesin gözü üzerindeymiş gibi hissettirir.

Yeni başlangıçlar yaşayanlara sözüm.

Yeni okula başlayanlara,

Yeni öğretmenliğe başlayanlara,

Yeni bir kademeye başlayanlara,

Farklı bir şehirde, farklı bir okulda, farklı bir sınıfta… başlayanlara sözüm.

Biliyoruz, yenilikler insanı heyecanlandırır, kaygı verir, "ne olacak acaba" dedirtir. Sanki herkesin gözü üzerindeymiş gibi hissettirir. Terler insan, acaba der içinden, iletişim kurmak, konuşmak, kendini göstermek ister. O ilk gün ve ilk anlar o kadar önemlidir ki değerli hissetmek ister insan, varlığını ve var olduğunu hissetmek ister.

İlk günün terleyen avuçları, her yeni adıma atılan ilk adımla beraber gelen o tatlı telaş... Bu duygular, aslında yeni bir hikâyenin ilk cümleleri gibidir. Her bir çift gözün size odaklandığını hissettiğiniz an, belki de o bilinmezliğin en yoğun yaşandığı andır. O anlarda kurulan her cümle, paylaşılan her gülümseme, gelecekteki dostlukların ve bağların ilk tohumlarıdır.

Sonra sıradanlaşır her şey, rutine biner yaşam. Motivasyon artırıcı heyecanlar arar, sıkılır bazen, bazen didinir durur, çıkış arar kendince. O ilk günlerin yüksek enerjisi yerini durağanlığa bırakınca, bazen kendinizi kaybolmuş hissedebilirsiniz.

Ama asıl büyü, bu sıradanlıkta gizlidir. Rutine binen her şey, aslında yeni bir aidiyet duygusu yaratır. O ilk günkü yabancılık hissi yavaş yavaş kaybolur. Yüzler artık isimlerle eşleşir, koridorlar ve sınıflar artık tanıdıktır. O ilk gün terleyen avuçlar, yerini huzurlu bir güvene ve bir gülümsemeye bırakır.

Bu çıkışları bulanlar, başarının kapılarını aralar. Başarı, her zaman büyük, gösterişli bir "çıkış" olmak zorunda değildir. Bazen başarı, bir öğrencinin gözlerindeki ışıltıyı yeniden yakalamaktır. Bazen de ilk gün çekindiğin o meslektaşınla kurduğun samimi bir dostluktur. Önemli olan, bu küçük zaferleri fark etmek, onları bir motivasyon kaynağına dönüştürmek ve her gün yeni bir şey öğrenmeye devam etmektir. Çünkü yeni başlangıçlar, sadece bir andan ibaret değildir; onlar bitmeyen bir yolculuğun başlangıcıdır.

Yorumlar (1)

Kadir Bayşu - 01 Eylül 2025 17:04

İsterseniz dinleyiniz. https://www.youtube.com/watch?v-YWORuKjbo0t5s
SON EKLENENLER
ÇOK OKUNANLAR
DAHA ÇOK Sosyal Bilimler
VATANSEVERLİK

Sosyal Bilimler21 Ocak 2026 14:01

VATANSEVERLİK

ÖĞRETMENLERE ROTASYON UYGULANAMAZ

Sosyal Bilimler11 Ocak 2026 16:57

ÖĞRETMENLERE ROTASYON UYGULANAMAZ

Yapay Zekâ ve Yeni Toplumsal Düzen

Sosyal Bilimler09 Ocak 2026 19:21

Yapay Zekâ ve Yeni Toplumsal Düzen

İŞ DOYUMU VE ÖRGÜTSEL BAĞLILIK

Sosyal Bilimler06 Ocak 2026 07:38

İŞ DOYUMU VE ÖRGÜTSEL BAĞLILIK

“Homo Sapiens” gelişmiş insan türünü mü tanımlıyor?

Sosyal Bilimler04 Ocak 2026 16:12

“Homo Sapiens” gelişmiş insan türünü mü tanımlıyor?

İnsan özgürlüğe mahkûmdur.

Sosyal Bilimler23 Aralık 2025 13:26

İnsan özgürlüğe mahkûmdur.

“SINIF YÖNETİMİ” ÜZERİNE SÖYLEŞİ-5

Sosyal Bilimler17 Aralık 2025 22:05

“SINIF YÖNETİMİ” ÜZERİNE SÖYLEŞİ-5

BİR BEN VAR BENDEN İÇERİ

Sosyal Bilimler13 Aralık 2025 19:19

BİR BEN VAR BENDEN İÇERİ

TADINDAN YENMEYEN KİTAP “ALTI HARFLİ BİR TATLI” TAHLİLİ

Sosyal Bilimler12 Aralık 2025 23:09

TADINDAN YENMEYEN KİTAP “ALTI HARFLİ BİR TATLI” TAHLİLİ

Aklın Düşmanları

Sosyal Bilimler10 Aralık 2025 23:20

Aklın Düşmanları