Nirvana Sosyal

Anasayfa Künye Danışmanlar Arşiv SonEklenenler Sosyal Bilimler Bilimsel Makaleler Sosyoloji Fikir Yazıları Psikoloji-Sosyal Psikoloji Antropoloji Tarih Ekonomi Eğitim Bilimleri Hukuk Siyaset Bilim Coğrafya İlahiyat-Teoloji Psikolojik Danışma ve Rehberlik Felsefe-Mantık Ontoloji Epistemoloji Etik Estetik Dil Felsefesi Din Felsefesi Bilim Felsefesi Eğitim Felsefesi Yaşam Bilimleri Biyoloji Sağlık Bilimleri Fütüroloji Edebiyat Sinema Müzik Kitap Tanıtımı Haberler Duyurular Klinik Psikoloji İletişim
DÜNYAYI SEVGİ KURTARACAK!

DÜNYAYI SEVGİ KURTARACAK!

Fikir Yazıları 16 Temmuz 2020 20:21 - Okunma sayısı: 4.775

ALİ GENÇLİ

ALİ GENÇLİ………DÜNYAYI SEVGİ KURTARACAK!


Hayat sevmekle başlar. Sevgi yoksa mutluluk ta yoktur. Büyük mucizeler, büyük sevgilerin eseridir. Yüreğinde sevgi büyüten insanların yüzlerinde hep gülümseme vardır. Onlar, insana hep pozitif enerji aktarırlar. Yaşam, kendimize bitmeyen bir yolculuktur. Kendimiz olabilmeyi başardığımızda ancak, aynadaki yüzümüz bizi yansıtır. Artılarımızla eksilerimizle, hatalarımızla başarılarımızla kendimizi kabullenip varlığımızdan sevinç duyduğumuzda ve kendimizi gerçekten sevdiğimizde kendimiz olmayı başarmışız demektir.
Sevgisizlik bizi korkulara taşır. Sevgi ve korku yaşam terazisinin iki kefesidir. Ağırlık neredeyse diğer tarafından uzaklaşırız. Ölüm korkusu, sahip olduklarımızı yitirme korkusu, terk edilme korkusu, yalnız kalma korkusu, aldatılma korkusu. Bu korkular bizi, sığınacak korunaklar aramamıza neden olur ve bağımlılığımız artar. Kendimiz olmaktan uzaklaşırız.
Zaman zaman düştüğümüz bu çıkmazlardan, korkunun yerine sevgiyi koyarak kurtuluruz. Her şeyi sevmek, insanları, doğayı, hayatı sevmek hem de sonsuz bir sevgiyle sevmek korkuları yok etmenin en kolay yoludur. Hata çevremizdeki iyi kötü tüm insanları sevmek ayırd etmeden sevmek. Bir bilge, ? Çevremizdeki iyi insanları, bize iyilik yapan insanları, sevmek kolaydır. Önemli olan bize zarar veren, kötülük yapanları sevmektir.?
Sevgi paylaştıkça çoğalır. Sevginin olduğu yerde korku yaşam bulamaz.
Yeterli bir sevginin üstesinden gelemeyeceği zorluk, aşamayacağı engel yoktur. Sıkıntının, problemin köklerinin ne denli derinde, görünüşün ne kadar ümitsiz olduğunun önemi yoktur. Yeterince sevgi her şeyi çözecektir. * Sevilmek, insanın alabileceği en değerli armağandır.
* Sevginin olduğu yerde, eksiksiz güven vardır. * Yeryüzündeki en yalnız yer, içinde sevginin olmadığı insan yüreğidir.
* Sevgi en ümitsiz anlarımızda sığındığımız cesarettir.
* insanlar köprü kurmak yerine duvar ördükleri için yalnızdırlar.
* Düşmanlarınızdan kurtulmanın yolu, onları arkadaş edinmektir. İnsan sevgisini Rıfat Ilgaz’ın dizelerindeki gibi bu denli güzel anlatan bir şiir var mıdır bilemiyorum.
?Son Şiirim?/ ?Elim birine değsin/ Isıtayım üşüdüyse/ Boşa gitmesin son sıcaklığım.??Sevgiyle kalınız…

& quot;

Yorumlar (0)

SON EKLENENLER
ÇOK OKUNANLAR
DAHA ÇOK Fikir Yazıları
DENİZE BAKMAK, BELAYLA KALMAK

Fikir Yazıları07 Ekim 2025 20:36

DENİZE BAKMAK, BELAYLA KALMAK

Çocuğun Ebeveynini Seçmek

Fikir Yazıları02 Ekim 2025 21:48

Çocuğun Ebeveynini Seçmek

Phil Williams’ın Raporu: “2040’ta 5. Dalga Organize Suç” [Organize Suçun Değişen Karakteri Üzerine]

Fikir Yazıları24 Eylül 2025 16:22

Phil Williams’ın Raporu: “2040’ta 5. Dalga Organize Suç” [Organize Suçun Değişen Karakteri Üzerine]

Miras Yükü

Fikir Yazıları20 Eylül 2025 01:25

Miras Yükü

AYNI KÖKTEN GELEN İNANÇLAR

Fikir Yazıları17 Eylül 2025 13:45

AYNI KÖKTEN GELEN İNANÇLAR

Anne-Baba ve Çocuk İletişimi

Fikir Yazıları16 Eylül 2025 20:37

Anne-Baba ve Çocuk İletişimi

Fikir Yazıları15 Eylül 2025 13:56

"Açıksözlü" ve "İçten Pazarlıklı Olma" Halleri Üzerine Bir Yorum

Hesaplaşma

Fikir Yazıları02 Eylül 2025 23:35

Hesaplaşma

BİREYSEL LİYAKATSİZLİKTEN KURUMSAL ŞİZOFRENİYE

Fikir Yazıları02 Eylül 2025 23:12

BİREYSEL LİYAKATSİZLİKTEN KURUMSAL ŞİZOFRENİYE

KENDİ

Fikir Yazıları01 Eylül 2025 13:03

KENDİ