Nirvana Sosyal

Anasayfa Künye Danışmanlar Arşiv SonEklenenler Sosyal Bilimler Bilimsel Makaleler Sosyoloji Fikir Yazıları Psikoloji-Sosyal Psikoloji Antropoloji Tarih Ekonomi Eğitim Bilimleri Hukuk Siyaset Bilim Coğrafya İlahiyat-Teoloji Psikolojik Danışma ve Rehberlik Felsefe-Mantık Ontoloji Epistemoloji Etik Estetik Dil Felsefesi Din Felsefesi Bilim Felsefesi Eğitim Felsefesi Yaşam Bilimleri Biyoloji Sağlık Bilimleri Fütüroloji Edebiyat Sinema Müzik Kitap Tanıtımı Haberler Duyurular Klinik Psikoloji İletişim
Ken’arlarım Uçurun

Ken’arlarım Uçurun

Fikir Yazıları 15 Eylül 2019 10:10 - Okunma sayısı: 2.229

Eskidim, sevmeyin beni. Siz severken… Eskidim. Ellerim buruştu, göz kenarlarıma uçurumlar düştü ve sizin bir ağacınız yok oysa yâr ucunda, öpmediniz ki tek kez, tohum düşmedi oraya. Çünkü siz tohumun tek bir yere, o koca kara boşluğa, size ne yapsanız

Ken’arlarım Uçurun

Eskidim, sevmeyin beni.

Siz severken… Eskidim. Ellerim buruştu, göz kenarlarıma uçurumlar düştü ve sizin bir ağacınız yok oysa yâr ucunda, öpmediniz ki tek kez, tohum düşmedi oraya. Çünkü siz tohumun tek bir yere, o koca kara boşluğa, size ne yapsanız meyve vermeyecek o yere düştüğüne inandınız. Bu nedenle nefsiniz her ne zaman isterse, bilhassa geceleri karanlıkta mümkünse eskidiğimi görmeyeceğiniz saatlerde, inatla, vurgulayarak, ite kaka bu kötülük tohumlarıyla beni suladınız.

Elleriniz yumuşamadı hiç, sevmeyin lütfen beni.

Şüphem yok ki onlar böyle değildi, mini miniydi, pamuktu. Anneniz hep böyle sevdi o ellerinizi, bunları katarak yoğurmuştu onları nasıl günah olsundu. Sonra neden bilmem yüzyıllardır olan masallar kattı avuçlarınıza, onun da avuçlarında bundan başkası yoktu. Dedi ki “evladım biz hallederiz, sen otur.”, dedi ki “Erkek adamsın ya hu! Erkek dediğin ağlar mıymış hiç?, dedi ki “oğlanmıııışşşşoğlaaannn”, kız olsaydı bir sessizlik çökecekti ya eve, köşeden sıyırmıştı, haykırırdı tabi oğlan olacaktı. Böyle sertleşti elleriniz. O dedi ki “bu kızı sana alayım mı?” siz ellerinize baktınız, o dedi ki “elinin kiridir.” siz sertleşen ellerinizi başka anne kuzusunun göz kenarlarındaki henüz oluşmamış o uçurumların en uzak yerine, o kaygan kara deliğe uzattınız. Siz beni göz kenarlarımdan hiç öpmediniz, öpseydiniz bunca sertleşmezdiniz belki. Bırakın sevmeyin beni.

Kanatıyorsunuzn’olur sevmeyin, kan atıyorsunuz efendim.

Yanınıza almıyorsunuz. Gökyüzünü kendinize ev yapıp beni bu dört duvarın içinde unutuyorsunuz. Diyorum, bu hücre sizin hiç öpmediğiniz uçurumlara gebe. Siz kimin gö’z çukurlarını öptünüz ben eskirken, siz hangi gö’ğ çukurundaydınız hücrem bana mahkumken, hangi uçuruma kıyı oldu dudaklarınız söyleyin lütfen. Allah biliyor ya güzel sevebilirdiniz belki, o hikayelere bunca inanmasaydınız eğer. Şimdi sevmeyin hadi.

Ağız sularınızı çeker misiniz lütfen günah kokuyor da.

Beni annemden kopardınız, beni yürüdüğüm yoldan kopardınız, tam güzel kokacaktım beni dalımdan, beni kendimden kopardınız. Eşit sevmediniz, eşitliği hele hiç sevmediniz, günah sizdiniz. Ama siz bana günah dediniz, benden günah çocuğu doğurmamı beklediniz. Ben oysa herkese ve belki her şeye eşit ihtimale inanmıştım. Ahh, ihtimallerimi beklerken eskidim ben. Taşınamadım, bu derin derin dondurucunun içinde soğukluğumdan şikayet eden sizle yaşadığımı sandım. Siz keşke sarmasaydınız.

Başımın üstü bulutlu, yer yüzünü sürüyor tabanlarıma da zamanı yaprakların rengine asıyorum. Asmayayım diyorum, çukurlarımı gördükçe ucunda bitmeyen ağaca küs yine de onun dallarına yüzümü asıyorum. Siz bana mahkeme diyorsunuz duvarı diyorsunuz, anladığım kadarıyla adaleti yüzümden okuyor onu turşudan başka bir şeye benzetemiyorsunuz. Şimdi aynaya bakın ve sevmeyin beni.

Niye asitlendim ya hu, soruyor musunuz kendinize? Köklerim çürüdü efendim. Siz bir damla suyu çok gördünüz de hangi omuz çukurlarına çağlayarak gittiniz? Ben beni doğuran rahme bile gidemedim, çünkü siz izin vermediniz. Lütfen böyle sevecekseniz e bi zahmet sevmeyiniz.

Yorumlar (0)

SON EKLENENLER
ÇOK OKUNANLAR
DAHA ÇOK Fikir Yazıları
Kırmızı Rugan Ayakkabılar

Fikir Yazıları25 Eylül 2026 20:04

Kırmızı Rugan Ayakkabılar

KÜRESEL BARIŞTAN İÇSEL BARIŞA: AYNADAKİ KENDİMİZLE YÜZLEŞMEK

Fikir Yazıları24 Eylül 2026 12:32

KÜRESEL BARIŞTAN İÇSEL BARIŞA: AYNADAKİ KENDİMİZLE YÜZLEŞMEK

KORKU KAYNAKLARI

Fikir Yazıları19 Eylül 2026 23:54

KORKU KAYNAKLARI

ÖLÜM KAVRAMININ AKLIMDAKİ İZİ

Fikir Yazıları17 Eylül 2026 10:26

ÖLÜM KAVRAMININ AKLIMDAKİ İZİ

Tuzlu Kahve

Fikir Yazıları12 Eylül 2026 22:29

Tuzlu Kahve

YENİDEN KEŞİF

Fikir Yazıları04 Eylül 2026 08:27

YENİDEN KEŞİF

DİJİTAL ÇAĞDA GEÇMİŞİN GELECEK ÜZERİNDEKİ TAHAKKÜMÜ: JEAN VALJEAN’DAN UNUTULMA HAKKINA ANALOJİK BİR OKUMA

Fikir Yazıları03 Eylül 2026 22:26

DİJİTAL ÇAĞDA GEÇMİŞİN GELECEK ÜZERİNDEKİ TAHAKKÜMÜ: JEAN VALJEAN’DAN UNUTULMA HAKKINA ANALOJİK BİR OKUMA

BEYNİMİZİ YORAN ŞEY HAYAT DEĞİL, YAŞAMA BİÇİMİMİZ

Fikir Yazıları02 Eylül 2026 16:47

BEYNİMİZİ YORAN ŞEY HAYAT DEĞİL, YAŞAMA BİÇİMİMİZ

BU AÇIDAN 30 AĞUSTOS

Fikir Yazıları30 Ağustos 2026 17:41

BU AÇIDAN 30 AĞUSTOS

Tarihin Eşiğinde Bir Kararlılık: 30 Ağustos’a Yeniden Bakmak

Fikir Yazıları30 Ağustos 2026 12:22

Tarihin Eşiğinde Bir Kararlılık: 30 Ağustos’a Yeniden Bakmak